Mystiek zonnedakpannen zijn een upgrade van normale zonnepanelen. Dit komt tot uitdrukking in de volgende punten:

Hogere energieopbrengst van het dak
Zonnedakpannen zijn relatieve kleine elementen waardoor een dak veel gunstiger met zonnedakpannen volgelegd kan worden dan met normale zonnepanelen. Gewone zonnepanelen zijn grote platen (1,1m x 1,75m) en zijn daardoor niet overal in te passen. Ze hebben al heel snel last van dakvensters, dakkapellen of dakdoorvoeren terwijl een Mystiek zonnedakpan daar eenvoudig omheen geplaatst kan worden.

Veel betere esthetiek
Zonnedakpannen zijn veel mooier in een dak te verwerken dan zonnepanelen bovenop de dakpannen. Zonnedakpannen zijn ook veel esthetischer dan indak zonnestroomsystemen. Hoewel het indak systeem tussen de dakpannen verzonken ligt, vallen ze nog altijd meer op omdat de dakpanlijnen onderbroken zijn.

Goede ventilatie
Mystiek zonnedakpannen hebben een betere ventilatie ten opzichte van indak zonnepanelen. Bij indak zonnepanelen zijn aanvullende waterkeringen nodig om een waterdicht dak te maken. Deze maatregelen verhinderen de ventilatie. Ventilatie maakt een integraal onderdeel uit van het ontwerp van de Mystiek zonnedakpannen.