ZONNEPANELEN NIEUWBOUWWONING

Zomaar wat uitspraken die we geregeld horen als we vragen naar de intentie van mensen om zonnepanelen te nemen. De boodschap is helder: veel mensen staan welwillend tegenover het verduurzamen van hun woning, maar vinden die grote, logge zonnepanelen op het dak eigenlijk maar geen gezicht. Precies om die reden zijn we bij Solinso aan de slag gegaan en hebben we de Mystiek zonnedakpannen ontwikkeld. Dit zijn dakpannen waarin de zonnepanelen zijn geïntegreerd en die dus niet opvallen. Deze worden voornamelijk geplaatst in nieuwbouw- en renovatieprojecten.

WAAROM GEÏNTEGREERDE ZONNEPANELEN BIJ NIEUWBOUW?

Solinso zonnedakpannen zijn met name geschikt voor toepassing in nieuwbouwprojecten. Dit komt doordat vanaf de ontwerpfase van de woning rekening gehouden kan worden met de toepassing van zonnedakpannen. De zonnedakpannen vragen namelijk om enkele bouwkundige aanpassingen om goed te renderen. Denk bijvoorbeeld aan voldoende ventilatie op het dak onder de indak zonnepanelen. Mystiek zonnedakpannen van Solinso maken onderdeel uit van de gebouwschil en kunnen daarom één-op-één normale dakpannen vervangen. Hierdoor wordt het dak van uw nieuwbouwproject duurzaam gerealiseerd, zonder dat het ten koste gaat van de esthetiek. Architect blij, bewoners blij!

Om Solinso zonnedakpannen te integreren in het dak wordt een aantal aanvullende eisen gesteld aan de opbouw van het dak. Denk hierbij aan een hogere tengel om de stekkers van de panelen onder de panlat door te kunnen halen of maatregelen met betrekking tot de ventilatie van het dak. Ook de breedte van de kap of positie van dakvensters staan allemaal in relatie tot de zonnepanelen dakpannen. Het is een stuk eenvoudiger om hier bij het ontwerp van een nieuwbouwproject rekening mee te houden, dan achteraf aanpassingen voor te doen aan een bestaand dak. Dat laatste is in combinatie met Mystiek vrijwel onmogelijk en vraagt vaak om een complete renovatie van het dak. Nieuwbouwen is dus de uitgelezen kan om verduurzaming in één keer goed aan te pakken!

VRIJE KEUS VOOR ZONNEDAKPANNEN BIJ NIEUWBOUWPROJECT

Een andere reden dat Solinso zonnedakpannen bij voorkeur in een nieuwbouwproject worden toegepast, is het feit dat de Mystiek panelen op een beperkt aantal vlakke dakpannen aansluit. In een nieuwbouwproject kun je deze dakpannen zelf uitzoeken, waardoor Solinso zonnedakpannen eenvoudig kunnen worden geïntegreerd in het nieuwe dak. Bij nieuwbouw bent u vrij om zelf uw dakpan te kiezen en de maatvoering van het dak in samenspraak met de aannemer en architect dusdanig af te stemmen op de Mystiek zonnepanelen dat alles perfect op elkaar past.

PLAATSEN VAN ZONNEDAKPANNEN IN NIEUWBOUW

Solinso biedt volledige begeleiding bij het plaatsen van een Mystiek solar roof. We kunnen ons namelijk voorstellen dat aannemers van nieuwbouwprojecten even moeten wennen om met de dakpannen van Solinso te werken. Solinso assisteert daarom alle bouwpartijen die met de zonnedakpannen aan de slag willen. Dat kan op afstand bij een bouwoverleg of in de voorbereiding bij opstart op locatie. Zo zorgen we dat iedereen op de bouwplaats is voorzien van de juiste informatie om de Mystiek zonnedakpannen op een goede manier te plaatsen. Solinso biedt mogelijkheid tot maatwerk en is daarom ook geschikt voor toepassing in grootschalige- en seriematige nieuwbouw.

WAT HEEFT U NODIG OM EEN SOLINSO ZONNEDAK VOOR UW NIEUWBOUWWONING TE ONTWERPEN?

Solinso kan uw architect de .dwg bestanden leveren zodat deze de panelen direct in de bouwtekeningen kan verwerken.

Zijn de bouwtekeningen al klaar en wilt u graag een idee hebben van de hoeveelheid zonnepanelen die u op uw nieuwbouwwoning kunt realiseren, dan kan Solinso een ontwerpvoorstel voor u maken. Om een passend voorstel te kunnen maken voor het plaatsen van Mystiek zonnedakpannen, hebben we vooraf de bouwtekeningen met gevelaanzichten nodig.

Het volgende moet zichtbaar zijn op de bouwtekening:

  • Situatietekening van het woonhuis op het perceel waaruit de oriëntatie van de verschillende dakvlakken blijkt ten opzichte van de zonsomloop.
  • Boven- en gevelaanzichten van de nieuwbouwwoning met gedetailleerde maatvoering.
  • Deze tekeningen gebruiken we om de Mystiek installatie voor u te kunnen visualiseren zodat we u een impressie kunnen geven van het beoogde eindresultaat en de opwekcapaciteit van het dak of de daken van uw nieuwe woning.

MEER INFORMATIE OVER MYSTIEK ZONNEDAKEN IN UW NIEUWBOUWPROJECT

Wilt u meer informatie over Mystiek zonnedaken en hoe ze ook voor uw nieuwe woning een duurzame en esthetische toevoeging kunnen zijn? Neem gerust contact met ons op en we gaan graag met u om tafel.