MYSTIEK ZONNEDAKPAN VAN SOLINSO

De Mystiek zonnedakpan van Solinso is ontworpen om duurzaamheid ook echt mooi te maken. De zonnedakpan wordt in de horizontale lijn met normale dakpannen op het dak geplaatst, waardoor ze niet of nauwelijks opvallen in het het dak. Dit in tegenstelling tot zonnepanelen die op het dak worden geplaatst en zo direct de hele esthetiek van een dak en huis verpesten. Mystiek zonnedakpannen zijn met name geschikt voor nieuwbouw- en renovatieprojecten, omdat er dan in de ontwerpfase al rekening gehouden kan worden met de dakpan die gekozen wordt. Mystiek zonnedakpannen van Solinso zijn namelijk alleen toe te passen in combinatie met enkele specifieke modellen vlakke dakpannen.

WAT ZIJN SOLINSO MYSTIEK ZONNEDAKPANNEN PRECIES?

Mystiek zonnedakpannen bestaan uit hoge kwaliteit (PERC) monokristallijne zonnecellen en een kunststof frame, die samen de dakpan vormen. Deze zonnedakpannen maken onderdeel uit van de gebouwschil en komen in de plaats van dakpannen. Mystiek zonnedakpannen zijn van Nederlands fabrikaat met een eigen gepatenteerd ontwerp. Hierbij is veel aandacht besteed aan de details, waardoor de zonnedakpannen eenvoudig in lijn met andere dakpannen geplaatst kunnen worden. De Mystiek zonnedakpan levert voor minimaal 25 jaar elektriciteit op; na 25 jaar nog altijd meer dan 80% van de nieuwwaarde.

DE VOORDELEN VAN MYSTIEK ZONNEDAKPANNEN OP EEN RIJ:

 • Onderdeel van de gebouwschil en maken het dak dus waterkerend, stormvast, sneeuwbestendig en brandwerend
 • Naadloos en onzichtbaar geïntegreerd in het dak
 • Hoog rendement dat vergelijkbaar is met gewone zonnepanelen die bovenop dakpannen worden geïnstalleerd (175-180 Wp/m²)
 • Vergroot niet alleen de esthetische maar ook de economische waarde van de woning
 • Terugverdientijd van minder dan 5 jaar voor een zuid-gericht zonnedak en na verrekening van de uitgespaarde dakpannen
 • Betere betere ventilatie dan andere indak zonne-energie systemen
 • Geen onderconstructie nodig

WAT KOSTEN MYSTIEK ZONNEDAKPANNEN?

Veel mensen laten zich een beetje afschrikken door de prijs van zonnedakpannen die in het dak worden geïntegreerd. Natuurlijk zijn Mystiek zonnedakpannen wat duurder dan ‘gewone’ zonnepanelen. Maar je bespaart fors op overige materialen en arbeid, want je hebt geen onderconstructie en dakpannen meer nodig ter plaatse van Mystiek. De arbeid is daarom enkelvoudig: Voor de dakpannen of de zonnedakpannen. Daarbij zal de waarde van je huis aanzienlijk stijgen door de esthetische uitstraling die je woning krijgt van de zonnedakpannen. Ook voor de aannemer is het een redelijk moeiteloos proces, in tegenstelling tot een indak zonnepanelen systeem. Bovendien spaar je met het uitsparen van dakpannen een behoorlijke hoeveelheid CO2 uit, omdat de productie van vooral keramische (klei) dakpannen heel energie intensief is.

MYSTIEK ZONNEDAKPAN IN VERSCHILLENDE MATEN

Mystiek zonnedakpannen zijn er in verschillende modellen en maten. Dat komt omdat de Mystiek zonnedakpan exact moet aansluiten op specifieke dakpannen waarvan de breedte van elke dakpan anders is. Daarnaast moet de overgebleven glasmaat voldoende oppervlak bieden voor een hoge opbrengst in zonne-energie. Sommige van de Mystiek zonnedakpannen zijn onderling te combineren. Dit maakt het makkelijker om bijvoorbeeld gehele daken alleen met zonnedakpannen te vullen zonder omringende dakpannen.

Qua installatie techniek zijn de Mystiek zonnedakpannen aan te sluiten op alle gangbare omvormers, inclusief optimizers en micro-omvormers. Net als bij een gebruikelijke zonnepanelen installatie worden de specificaties van de Mystiek zonnedakpannen en van de omvormer op elkaar afgestemd.

DE VERSCHILLENDE MATEN OP EEN RIJTJE

Hieronder een overzicht van de verschillende maten Mystiek zonnedakpannen van Solinso. Let op: soms vraagt eenzelfde zonnedakpan om een iets andere montage in combinatie met een andere dakpan. Kijk voor alle montagevoorschriften op onze downloads  pagina.

Mystiek-1500 en Mystiek-600

 • Om aan te sluiten op vlakke beton dakpannen en op enkele keramische dakpannen
 • Te combineren met de volgende dakpannen:
  Nelskamp Planum, Monier Stonewold / Tegalit, Creaton Domino (alleen in breedtes van 4,5m) en Jacobi Walther Stylist
 • Maatvoering gelijk aan 5 respectievelijk 2 beton dakpannen van 300 mm werkende breedte

Mystiek-1493 en Mystiek-746

 • Om aan te sluiten op de vlakke keramische dakpan Nelskamp Nibra G-10
 • Mystiek 1493 en 746 is qua maatvoering gelijk aan 6 respectievelijk 3 Nelskamp Nibra G10 dakpannen

Mystiek-1547

 • Om aan te sluiten op de vlakke keramische dakpannen Monier Tuile Plat en Signy Finnez
 • Mystiek 1547 is qua maatvoering is gelijk aan 6½ (Monier Tuile Plat) of 5½ (Monier Signy Finnez) dakpannen

Mystiek-1572

 • Om aan te sluiten op de vlakke kleidakpannen Wienerberger Actua 10LT / Actua 10 EB
 • Mystiek 1572 is qua maatvoering gelijk aan 6 Wienerberger Actua 10 dakpannen

ALGEMENE INSTALLATIE INSTRUCTIE

De zonnedakpannen worden steeds per kolom gemonteerd. Net als dakpannen wordt een dak van rechtsonder naar linksboven vol gelegd. De zonnedakpannen worden bevestigd op de onderliggende panlatten met behulp van schroeven en haken, op dezelfde wijze als ook de dakpannen worden bevestigd. Het allerbelangrijkste is dat de maatvoering van de dakpannen en de Mystiek zonnedakpannen op elkaar zijn afgestemd. De kabels aan de Mystiek panelen steken aan de linkerkant uit waardoor eerst de montage wordt uitgevoerd. Nadat een gehele kolom is gemonteerd worden de elektrische doorkoppelingen gemaakt. Hierdoor is de installatie eenvoudig en overzichtelijk. Zie ook de YouTube-video met installatie instructie.

MEER INFORMATIE OVER MYSTIEK ZONNEDAKPANNEN

Wilt u meer informatie over Mystiek zonnedakpannen en hoe ze uw nieuwbouw- of renovatieproject kunnen verfraaien? Neem dan een kijkje op onze orientatie pagina.