MONIER VLAKKE DAKPAN

BMI Monier is een populaire dakpannenfabrikant. De Monier vlakke dakpan wordt dan ook vaak gekozen om toe te passen in nieuwbouw- of renovatieprojecten.  Solinso heeft zonnedakpannen ontwikkeld die naadloos aansluiten op de Monier vlakke dakpan. De Mystiek zonnedakpan van Solinso wordt onderdeel van het dak dat verder gevuld wordt met de vlakke dakpannen van Monier. De speciaal ontwikkelde zonnedakpan wordt op een esthetische manier tussen de dakpannen van Monier geplaatst en zijn direct onderdeel van de gebouwschil. Dit houdt in dat de waterkering van de vlakke dakpan direct naadloos op de zonnedakpan aansluit. Ook de vorm, kleur en lijnenspel lopen naadloos in elkaar over. Zo wordt uw dak niet ontsierd door ‘lelijke zonnepanelen’, maar vormen de zonnedakpannen en Monier vlakke dakpannen een mooi esthetisch geheel. Zo gaan uw wens om te verduurzamen en uw wens om esthetische zonnepanelen te hebben hand in hand.

VOOR WELKE MONIER VLAKKE DAKPAN IS MYSTIEK GESCHIKT?

Specifiek zijn de Mystiek zonnedakpannen geschikt voor twee modellen vlakke dakpannen van Monier: de Tuile Plat en de Signy Finnez. Voor deze dakpannen heeft Solinso de Mystiek 1547 zonnedakpan ontwikkeld. Deze vervangt 6,5 normale Tuile Plat dakpannen en 5,5 normale Signy Finnez dakpannen. Bij laatstgenoemde dakpan zijn een paar aanpassingen nodig aan de panlatten van de omliggende pannen.

Doordat de zijaansluitingen van de Monier Tuile Plat dakpan en Mystiek zonnedakpan direct waterdicht op elkaar aansluiten is er geen noodzaak voor verholen goten, kit of afdichtingsband. Voor meer informatie, bekijk de datasheet en productbrochure van de Mystiek 1547, of zie de montagevoorschriften voor Mystiek met zowel de Monier Tuile Plat als de Monier Signy Finnez.

WELKE KLEUR MYSTIEK ZONNEDAKPAN PAST HET BESTE BIJ DE MONIER VLAKKE DAKPAN?

Wanneer u de zonnedakpannen Mystiek van Solinso echt naadloos wilt laten integreren in uw dak, doet u er goed aan om een zo donker mogelijke dakpan te kiezen. Hoe donkerder de dakpan, hoe beter het matcht met de Mystiek zonnedakpan. Wanneer de geïntegreerde zonnepanelen die u kiest ook nog een verglaasde variant is (half of helemaal ‘geëngobeerd’), zult u ook bij volle zon nauwelijks verschil zien tussen het materiaal van de zonnedakpan van Mystiek en de Monier vlakke dakpan. De vlakke dakpannen van Monier die het beste matchen met de Mystiek zonnedakpan, zijn de ‘zwart voldonker’ en de ‘inktzwart’.

HEEFT MONIER ZELF GEEN ZONNEDAKPANNEN À AL MYSTIEK?

Monier produceert zelf ook zonnedakpannen. Dit zijn de Monier VI90 of Monier PV Premium. Dit zijn niet dezelfde zonnedakpannen als die Solinso heeft ontwikkeld. De Solinso Mystiek zonnedakpannen zijn voordeliger dan de Monier variant. Bovendien volledig Nederlands fabrikaat, ontwikkeld door zonne-energie experts. Daarmee zijn de Mystiek zonnedakpannen een uitstekend alternatief voor de Monier VI90 of Monier PV Premium.