ZONNEPANELEN DAKPANNEN

Veel mensen willen heel graag een steentje – of het liefst wel een hele rots – bijdragen aan een duurzamer leven. Zo zijn veel mensen bereid om voor een groot deel over te schakelen op zonne-energie, maar knappen ze af op die kolossale en zeer aanwezige zonnepanelen die ze op het dak moeten plaatsen. Gelukkig is de oplossing daarvoor nu voorradig. Solinso heeft Mystiek zonnepanelen als dakbedekking ontwikkeld. Hierbij zijn de esthetische zonnepanelen al in de dakpannen geïntegreerd, waardoor de zonnepanelen dakpannen één geheel. Dit geheel is vervolgens al onderdeel van de gebouwschil, terwijl zonnepanelen los op de dakpannen geplaatst worden.

ZONNEPANELEN DAKPANNEN BIJ NIEUWBOUW- OF RENOVATIEPROJECTEN

Zonnepanelen in dakpannen wordt vooral toegepast in nieuwbouw- of renovatieprojecten en kunnen uitsluitend op vlakke daken geplaatst worden. Inpassing in al bestaande daken is moeilijker, omdat er veel bouwkundige randvoorwaarden zijn waar een esthetisch hellend dak aan moet voldoen. Dit is niet onmogelijk, maar vraagt om grote aanpassingen. Daarom raden we aan om de overweging voor zonnepanelen als dakpannen te beginnen als je een nieuwbouwhuis koopt of een groot renovatieproject start. Zonnepanelen doen vaak veel afbreuk aan de esthetiek, wat zonde is als u net een mooi huis onder architectuur hebt.

VOORDELEN VAN ZONNEPANELEN ALS DAKPAN

Staat u voor de keuze voor het aanschaffen van zonnedakpannen of indak zonnepanelen en twijfelt u? Wij hebben de grootste voordelen van zonnepanelen als dakpan voor u op een rijtje gezet.

BESPAART UITSTOOT

Omdat de zonnepanelen in dakpannen als geheel ter vervanging dienen van gewone dakpannen, is het niet meer nodig om die dakpannen te maken. Het maken van dakpannen staat bekend als een enorm CO2-intensief proces. Dit vervangt u met zonnepanelen dakpannen door exemplaren die juist heel CO2-vriendelijk zijn. Dit maakt zonnepanelen als dakpan eigenlijk dubbel zo milieuvriendelijk.

GEEN AANVULLENDE MAATREGELEN NODIG

Zonnepanelen in dakpannen zijn al onderdeel van de gebouwschil en hebben daardoor in het ontwerp al rekening gehouden met bijvoorbeeld de waterkering. Dit is direct een groot verschil met bijvoorbeeld een indak-systeem, waarbij u vaak nog aanvullende maatregelen moet nemen om de waterkering te verzorgen. Zonnepanelen dakpannen worden op het dak geplaatst en zijn direct klaar voor gebruik.

ZONNEPANELEN IN DAKPANNEN GAAN EVEN LANG MEE

Zonnedaken gaan even lang mee als normale dakpannen. Daarnaast geven ze voor meer dan 30 jaar een goede energieproductie, minstens vergelijkbaar met zonnepanelen. Met 50 Mystiek zonnepanelen wekt u jaarlijks tot 4300 kWh op, net zoveel als 15 standaard zonnepanelen van 1 meter x 1.65 meter. Hier gaan we uit van exact hetzelfde dakoppervlak, namelijk 25 vierkante meter. Na de 30 jaar zijn de panelen nog van uitstekende kwaliteit, maar begint de productie langzaam af te nemen.

FRAAIE ESTHETIEK

De zonnepanelen in dakpannen passen naadloos tussen vlakke dakpannen, waarmee het horizontale lijnenspel van het dak niet wordt aangetast. Dit maakt de zonnepanelen vrijwel onzichtbaar en zorgt dus voor een veel fraaiere esthetiek dan zonnepanelen die op het dak geplaatst worden. Waar zonnepanelen zelf al de waarde van een woning verhogen, doen de mooie Mystiek zonnedakpannen daar nog eens een extra schepje bovenop.

DE ZONNEPANEEL DAKPAN PRIJS

Mensen denken vaak dat zonnepaneel dakpannen een stuk duurder zijn dan zonnepanelen die op het dak geplaatst worden. Dit lijkt in eerste instantie ook zo, maar hierbij wordt vaak vergeten dat de zonnepaneel dakpannen al onderdeel zijn van de bouwschil. Dit levert uiteindelijk diverse prijsvoordelen op. Omdat Mystiek zonnepanelen in dakpannen bijzonder makkelijk en snel te monteren zijn, worden de meerkosten flink gereduceerd. Zo heeft u dus een fraai esthetisch en duurzaam dak tegen een mooie prijs.

MEER INFORMATIE OVER ZONNEPANELEN DAKPANNEN

Bent u geïnteresseerd in de zonnepanelen als dakpan? Dan helpen we u graag om de juiste keuze te maken. Bij Solinso vindt u verschillende Mystiek zonnedakpannen voor de diverse maten dakpannen die er bestaan. U vindt meer informatie over de verschillende maten zonnepanelen dakpannen op de pagina over zonnedakpannen. Heeft u nog behoefte aan meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op en we gaan zo snel mogelijk aan de slag om te bepalen wat voor u de beste oplossing is.