MYSTIEK EN WIENERBERGER DAKPAN

De Wienerberger dakpan is een populaire dakpan en wordt dan ook vaak gebruikt in nieuwbouwprojecten en renovatieprojecten. Met behulp van Solinso kunt u daken die gelegd worden met Wienerberger dakpannen verrijken met Mystiek zonnedakpannen. Hierdoor kunt u zonne-energie opwekken via uw dak, zonder dat de zonnepanelen de esthetiek aantasten. Zo hoeft u niet meer te worstelen met een duurzaamheids- en esthetisch vraagstuk.

WELKE MYSTIEK ZONNEDAKPAN PAST BIJ WELKE WIENERBERGER VLAKKE DAKPANNEN?

Wienerberger maakt meerdere modellen vlakke dakpannen. Alleen het model ‘Actua 10 LT’, inmiddels ‘Actua 10 EB’ genaamd is geschikt voor de combinatie met Mystiek zonnedakpannen. Solinso heeft voor deze dakpan een speciale zonnedakpan ontwikkeld die naadloos aansluit op de werkende breedte van de Actua 10 LT/Actua 10 EB dakpan, dit is de Mystiek 1572 zonnedakpan. De zijaansluitingen van de indak zonnepanelen en het Mystiek zonnepaneel sluiten waterdicht op elkaar aan zonder noodzaak voor verholen goten, kit of aansluitband.

Eén Mystiek 1572 zonnedakpan staat gelijk aan zes Wienerberger dakpannen Actua 10 LT. Wilt u meer technische informatie over de Mystiek zonnedakpannen, bekijk dan de datasheet, de productbrochure of het montagevoorschrift van  Mystiek 1572 voor de Wienerberger Actua 10 LT-dakpannen.

KLEURENCOMBINATIE TUSSEN MYSTIEK 1572 EN WIENERBERGER DAKPAN

Om de Mystiek zonnedakpannen zo natuurgetrouw mogelijk tussen de dakpannen van Wienerberger te integreren, raden we aan om de meest donkere variant te kiezen. Aangezien Mystiek zonnedakpannen donker van kleur zijn, vallen ze minder op tussen donkere Wienerberger dakpannen. Aanbevolen is de kleur titaanzwart edelengobe. De halve verglazing van deze zonnepanelen dakpan maakt dat het materiaal van het Mystiek zonnepaneel nog beter wegvalt tussen de Wienerberger dakpan. Toch kunnen de zonnedakpannen er in combinatie met andere kleuren van de Wienerberger dakpannen ook esthetische verantwoord uitzien. De kleur antraciet en grijs worden ook regelmatig gekozen.