ESTHETISCHE ZONNEPANELEN IN HELLEND DAK

Mensen zijn steeds vaker op zoek naar manieren om duurzamer te leven. De optie ‘zonnepanelen nemen’ wordt daarbij direct als goede optie gezien. Toch wordt dit idee vaak net zo snel weer afgeschoten, omdat panelen een hellend dak nou niet bepaald mooier maken. Toch is er een uitstekend alternatief beschikbaar voor die ‘lelijke’ zonnepanelen op een hellend dak: Mystiek zonnedakpannen van Solinso. Deze maken het mogelijk om duurzamer te leven door het hellend dak te voorzien van esthetische zonnepanelen. Zo werkt u aan uw ecologische voetafdruk, terwijl het oog gestreeld wordt en krijgt wat het wil.

ESTHETISCHE ZONNEDAKPANNEN IN EEN HELLEND DAK

Naast particulieren lopen veelal ook architecten tegen het probleem aan van onesthetische zonnepanelen die óp het hellend dak van een pas ontworpen woning worden geplaatst. Dit terwijl er juist zoveel tijd en moeite is gestoken in het ontwerp ervan. De Mystiek zonnedakpannen bieden hier een prachtig alternatief voor. Deze zonnedakpannen kunnen tijdens de ontwerpfase van de nieuwbouwwoning al worden meegenomen in de plannen. Zo weet je direct of de in het hellende dak opgenomen bouwelementen passen bij de zonnepanelen. De positie en maatvoering van de aanwezige dakelementen zoals dakvensters, kunnen dan vanaf de tekentafel op Mystiek zonnedakpannen afgestemd worden om zonnedakpannen en hellend dak optimaal te laten integreren. Hiermee komt het ontwerp van het hellende dak veel beter uit.

HOE WORDEN MYSTIEK ESTHETISCHE ZONNEDAKPANNEN OP HELLENDE DAKEN GEPLAATST?

De Mystiek zonnedakpannen kunnen moeiteloos vanaf 25 graden tot verticaal worden verwerkt. De esthetische zonnepanelen van Solinso zijn van zichzelf al onderdeel van de gebouwschil en daarmee dus waterkerend, sneeuw- en stormbestendig en vuurbestendig. Bij hellende daken onder de 25 graden wordt er een waterkerende folie toegepast onder de zonnedakpannen. Dit geldt overigens ook voor de gewone dakpannen, de richtlijn van de dakpanfabrikant kan daarmee aangehouden worden.

WAT MAAKT MYSTIEK ZONNEDAKPANNEN VOOR EEN HELLEND VLAK ZO ESTHETISCH?

Een mooi esthetisch hellend dak dat ook nog eens genoeg zonne-energie opwekt. Hoe kan dat?

NAADLOZE TOEPASSING IN HORIZONTALE LIJNENSPEL

De Mystiek zonnedakpannen passen naadloos tussen de overige dakpannen op het hellende dak. De esthetische waarde zit hem er dus in dat je niet of nauwelijks ziet dat het hellende dak voorzien is van zonnepanelen dakpannen. Een Mystiek zonnedakpan vervangt ongeveer 5 tot 6 normale dakpannen, waarbij de precieze afmetingen afhangen van het type dakpan waarmee gecombineerd wordt. Om de strakke belijning en gelijkmatige uitstraling over het hele dak te waarborgen, zijn ook kleinere Mystiek zonnedakpannen (2-pans) beschikbaar die dienen als passtuk.

 NAGENOEG ONZICHTBAAR

Door de naadloze aanpassing aan het lijnenspel van de dakpan ziet u haast niet dat de esthetische zonnepanelen in het hellende dak zijn geplaatst. De mate waarin u de panelen nog kunt zien, hangt ook af van de kleur van de dakpan. De meeste Mystiek zonnedakpannen hebben een glazen oppervlak en een matte structuur op het oppervlak. In combinatie met zwart-verglaasde dakpannen (geëngobeerd) vallen de zonnedakpannen van Mystiek nog minder op en vormt het zonnedak één geheel. In combinatie met andere kleuren dakpannen vallen de zonnedakpannen iets meer op, maar ook dan nog nauwelijks. Een geëngobeerde dakpan geeft ook vaak een heel esthetisch effect aan het hellende dak.

KLEURVASTE ZONNEDAKPANNEN

De Mystiek zonnedakpannen zijn helemaal kleurvast. Anders dan gangbare ‘all-black zonnepanelen’ is er nooit een ‘paarsachtige’ gloed zichtbaar. De kleur is altijd gelijkmatig effen zwart. Hoe hard de zon er ook op schijnt, de zonnedakpan zal altijd dezelfde zijn kleur behouden. Dat geldt ook voor het kleurvaste kunststof frame waar de zonnedakpannen in verzonken liggen.

MEER INFORMATIE OVER EEN ESTHETISCH HELLEND DAK

Bent u als particulier of architect benieuwd geworden naar de mogelijkheden voor het gebruik van zonnepanelen op een (licht) hellend dak? Neem dan gerust contact op en we gaan kijken wat we voor uw nieuwbouw- of renovatieproject kunnen betekenen. De oplossing voor een esthetisch hellend dak dat ook nog zonne-energie opwekt, is dichterbij dan u denkt.