VACATURE PRODUCT ENGINEER

Wie zoeken we?
Solinso zoekt een product (R&D) engineer met een brede technische know-how.

Je bent verantwoordelijk voor de productiekwaliteit van de huidige Mystiek zonnedakpannen. Hiervoor is het noodzakelijk om de fabricageprocessen en productiemachines met regelmaat te evalueren en desgewenst voorstellen te doen voor verbeteringen. Gekoppeld hieraan zijn certificeringstrajecten voor producten, het fabricageproces en de installaties. Je ziet erop toe dat Mystiek producten kwalitatief goed worden geproduceerd.

Je bent ook verantwoordelijk voor nieuwe product ontwikkelingen. Hierbij komen steeds vaker bijzonder vraagstukken naar voren zoals bijvoorbeeld de vraag naar gekleurde panelen, zon-thermische systemen en inpassing tussen allerlei dakpannen waar nu nog geen oplossingen voorhanden zijn. Deze ontwikkelingen vinden meestal plaats in samenwerkingsverband met industrieel ontwerper(s), een machinebouwer en toeleveranciers.

Functie profiel:
Je bent een gedreven product (R&D) engineer met een passie voor duurzame energie. Functie eisen:

  • Technische duizendpoot; je beschikt over een brede technische basis waarbij engineering en mechatronica twee belangrijke pijlers zijn. Je hebt minimaal een afgeronde HBO-opleiding in de richting werktuigbouwkunde, mechatronica, engineering of vergelijkbaar;
  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie;
  • Kennis van SolidWorks en MS Office;
  • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, Duits is een pré;
  • Communicatief sterk en sociaal vaardig. Je weet technische vraagstukken te vertalen en met het team te bespreken. Je zoekt samen met het team naar mogelijkheden en oplossingen
  • Zelfstandig en pro-actief: je kunt op eigen kracht probleemsituaties oplossen en onderaannemers en/of toeleveranciers aansturen;
  • In het bezit van Rijbewijs B.

Wat bieden wij?
Kom je bij de Solinso werken dan krijg je uiteraard alle steun en begeleiding die nodig is om jou op weg te helpen. Uiteraard begrijpen we dat de combinatie van verschillende technische disciplines bijna niet voor komt en daarom zullen we je opleiden tot BIPV (gebouw-geïntegreerde zonne-energie) specialist. Daarmee lever je letterlijk een mooie bijdrage aan de energietransitie. Bovendien kun je meegroeien in een dynamisch en sterk groeiend bedrijf en kunt daar zelf richting aan geven.

Solinso investeert veel tijd en energie in haar medewerkers. Ook na inwerktijd blijft Solinso bijdragen aan jouw ontwikkeling door het bieden van studie mogelijkheden.

Je kunt een salaris verwachten conform cao Metaal & Techniek vanaf € 3.000 tot € 4.000, afhankelijk van opleidingsniveau & werkervaring. Verder kun je rekenen op 25 vakantiedagen en 13 ADV dagen en een goede reiskostenvergoeding. Je krijgt de beschikking over een telefoon en een laptop voor de uitvoering van je werk.

Door de grote mate van zelfstandigheid kun je je tijd flexibel indelen waarbij thuiswerken ook tot de mogelijkheden behoort.

Je neemt deel aan het pensioenfonds PMT met naast een prima pensioenopbouw ook nog aanvullende verzekeringen voor werknemers.

Heb je interesse in deze functie? Neem dan contact op met Paul de Jong via 085 – 902 2734. Stuur a.j.b. ook een korte motivatie en je C.V. op naar p.dejong@solinso.nl