Mystiek schittert in gevel The Green Village

De Solinso zonnedakpannen weten inmiddels hun weg te vinden naar steeds meer woningen en gebouwen. Ook de eerste verticale toepassing van Mystiek is sinds mei een feit. Afgelopen maand plaatste gebouwintegrator Robisol een BiTile solargevel in één van de gebouwen van The Green Village, proeftuin voor duurzame innovaties op de campus van de TU Delft. 

Robisol Delft verticaalHet gebouw is een Living Lab waarin studenten van de TU Delft gehuisvest zijn en duurzame innovaties  getest worden op hun werkzaamheid in de praktijk. De zonnepanelen maken onderdeel uit van een test van Alliander met DC (gelijkstroom) netten . 

Robisol ontwikkelt in eigen beheer een veelvoud aan montage systemen om zonne-energie in het dak en nu dus ook in de gevel te kunnen verwerken als vervanging van dakpannen of gevelbekleding. Solinso en Robisol zijn hierin een samenwerking aangegaan om de toepassing van BIPV voor een nog grotere variëteit van gebouwen mogelijk te maken. De Solinso Mysiek laminaten zijn de basis voor het energie opwekkende deel van deze solargevel.Naast de toepassing in gevels valt ook te denken  aan leien daken of aan daken met een lage hellingshoek.

Ook op zichzelf staand biedt de  Mystiek zonnedakpan meer mogelijkheden dan de gebruikelijke toepassing op een schuin dak. Mystiek kan uitkomst bieden als zonne-energie opwekkend bouwdeel bij gebogen daken of gepotdekseld in gevels. 

 

Language