Solinso op Beurs Eigen Huis van 20 t/m 22 sept. 2019


Beurs Eigen Huis is een goede beurs om inspiratie op te doen voor het https://www.realiseerjedroomhuis.nlbouwen of verbouwen van je woning. Met een grote variatie aan aanbieders, uiteenlopend van architecten tot hoveniers en aannemers tot zonnepaneelfabrikanten ;-), u vindt hier van alles dat met bouwen en wonen te maken heeft. Exposanten doen weer hun best om u nieuwe en verassende producten te laten zien. Zo zal ook Solinso de nieuwe modellen Mystiek laten zien. Speciaal om het nog eenvoudiger en kostenbesparender te maken om een dakgeïntegreerd zonne-energiesysteem te kiezen. Zonne-energie is immers de energie van de toekomst. Is het dan niet logisch om zelf ook voor een innovatieve toepassing te kiezen? Onzichtbaar weggewerkt in de dakbedekking? Kom het zelf ervaren van 20 t/m 22 sept. op Beurs Eigen Huis in de Jaarbeurs te Utrecht. U bent van harte welkom op stand B5.07 Gratis toegangskaarten aan te vragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . 

 

 

Architectenworkshop BIPVNL 8 mei 2019

Een zonne-energie opwekkend element dat onderdeel uitmaakt van de schil van de woning, daar staat de term BIPV voor, ofwel Building Integrated Photovoltaics. De Mystiek zonnedakpan is ook enen BIPV element en zo zijn er meer. In de branchevereniging BIPVNL hebben fabrikanten van zonne-energie opwekkende geveldelen of dakelementen de handen ineen geslagen om meer bekendheid te geven aan hun producten. Variatie in kleur vorm en toepasbaarheid voor verschillende woonfuncties is groot, maar nog niet zo heel erg bekend. Ook wordt BIPV nog té weinig toegepast, terwijl het een aanzienlijke bijdrage kan leveren aan de energie transitie opgave. Om architecten meer handen en voeten te geven in zowel het ontwerpproces als de realisatie van BIPV in gebouwen organiseert BIPV Nederland op 8 mei 2019 de workshop: " BIPV - een spectrum aan mogelijkheden". Tijdens deze workshop kan je met BIPV-ontwikkelaars in gesprek en jouw kennis over BIPV uitbreiden  en leer je over de succesvolle toepassing van BIPV door samen met de aanwezige BIPV Nederland partners en architecten een BIPV-casus te bespreken met alle lessen die ondenaar de realisatie opgedaan zijn. Wees er snel bij, er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar! Meer info en aanmelden via de website van BIPVNL.

Deze workshop komt mede tot stand door een financiele bijdrage van :

            

 

Solinso in magazine Renovatie Totaal

Renovatie Totaal wijdde afgelopen maand twee volle pagina's aan de mogelijkheden die ontwikkelaars en bouwers hebben met BIPV,  building integrated photo voltaics, ofwel zonne-energie elementen die als dak of gevel dienen en daarmee energie opwekkende bouwelementen worden. Solinso mocht het spits afbijten op de titelafbeelding met de prachtige foto van de installatie in Noordwijkerhout, waarover u twee nieuwsberichten eerder al kon Breda okt 2018lezen. Daar zijn we natuurlijk heel trots op en het artikel is zeker de moeite waard als je meer te weten wilt komen van het BIPV landschap in Nederland. Het is een uitgebreide compilatie van wat er in Nederland gebeurt op het gebied van mooi integreren van zonne-energie in de gebouwde omgeving. Niet alleen Solinso, maar ook de andere partners van BIPV Nederland laten zich hier zien en vertellen over de mogelijkheden, bijvoorbeeld met zonnewarmte of kleur op de gevel. BIPVNederland is recent opgericht als brancheorganisatie van Nederlandse bedrijven die zich bezig houden met het integreren van zonne-energie in de gebouwschil. 

 

Deelname Beurs Eigen Huis

image 2018 03 23Maar liefst 28.516 consumenten met bouw-, verbouw-, tuin- en interieurplannen bezochten de voorjaarseditie van Beurs Eigen Huis. Een record aantal bezoekers! Solinso was weer van de partij en ook ons is deze toename in bezoekers niet onopgemerkt gebleven. Vele bezoekers zijn een praatje komen maken bij onze stand. We hopen dat iedereen goede ideeën heeft opgedaan en een succesvolle en gezellige beurs heeft gehad. Geniet nog even met ons mee en bekijk hieronder de video met sfeerverslag.

BEKIJK DE VIDEO EN GENIET MEE!

Heb je de video nog niet gezien, bekijk hem dan via de Facebook pagina van beurs Eigen Huis of via deze link. 

NAJAARSEDITIE 2018 - 21 T/M 23 SEPTEMBER

Ook bij de najaarseditie zijn we weer aanwezig op Eigen Huis in de Jaarbeurs. We zien jullie daar graag weer terug!

TOT 21-22-23 SEPTEMBER BIJ DE NAJAARSEDITIE VAN BEURS EIGEN HUIS!

Invloed van een frame op kwaliteit van zonnecellen

Een interessant artikel uit Duitsland (Aleo) over de invloed van het frame op de kwaliteit van zonnepanelen.

Zoals je kunt zien zijn de cellen langs de rand het beste beschermd. En laat dat nu precies de reden zijn waarom Mystiek panelen kleiner zijn, en dus beter bestand tegen mechanische belasting (storm, sneeuw, hagel).

Link naar artikel

CellBreakage MechanicalLoad