Mystiek dakvullend

Met de Solinso Mystiek zonnepanelen ben je vaak veel flexibeler in het toepassen van zonne-energie. Een paar rijen panelen worden even makkelijk tussen de dakpannen weggewerkt als heel veel, het is allebei onopvallend. Vanwege de kleinere elementen heb je meer gericht de mogelijkheid om te kiezen hoeveel energie je wilt opwekken. Grappig genoeg zien we dat klanten steeds vaker kiezen voor een volledig dakvullend systeem. In nauwe samenwerking met de architect en de aannemer ondersteunt Solinso in het tot stand komen van het beste ontwerp en wordt de maatvoering van andere dakelementen, zoals dakramen of dakkapellen zodanig aangepast dat alles perfect op elkaar aansluit. Het visuele effect van een dakvullend systeem is dat je ook het laatste beetje onderscheid in materiaal nu niet meer ziet tussen de zonnepanelen (glas) en de omringende dakpannen (klei), want dat is er niet. Ook kun je zo het maximale dakoppervlak benutten om zonne-energie op te wekken. Om ervoor te zorgen dat de productie van de panelen die in de schaduw van de dakkapel liggen geen effect heeft op de productie van de omringende zonnedakpannen worden poweroptimizers toegepast. Hieronder een voorbeeld in Heeswijk-Dinther.

 

Mystiek in verschillende breedtematen

In aanvulling op de normale 150 cm brede Mystiek-NPL zonnedakpan heeft Solinso een 60 cm brede Mystiek-SML zonnedakpan ontwikkeld. Dit kan beschouwd worden als een energieopwekkend passtuk waarmee elk dak zo optimaal mogelijk benut kan worden voor opwekking van zonne-energie.

Complexe dakrenovatie van een semi-vrijstaande woning

Deze renovatie betreft een woning van ruim 30 jaar oud waarvan alle dakpannen vergruisd waren. Woningen worden soms creatief ontworpen en deze woning heeft daardoor wel 10 verschillende dakvlakken gekregen (combinatie van schuine pannendaken en vlakke dakdelen). Daarbij zijn op verschillende posities dakvensters ingebouwd. Hierdoor is nauwelijks ruimte beschikbaar voor normale zonnepanelen. In dit soort situaties biedt Mystiek uitkomst. 
Barendrecht GoogleBarendrecht voorzijde

Foto genomen van de zuidzijde. Hierop zijn 2 schuine daken zichtbaar, het lager gelegen grote dak en een hoger gelegen dakvlak. Op beide dakvlakken is 4kWp aan Mystiek geplaatst, het equivalent van 14 normale zonnepanelen. Op beide dakvlakken zijn 38 stuks Mystiek-150 cm en 28 stuks Mystiek-60cm geplaatst. De Mystiek panelen zijn gekoppeld aan 12 SolarEdge P370 optimisers. Rand- en kantafwerkingen zijn uitgevoerd met normale dakpannen en gevelpannen. De kleine Mystiek panelen zijn rood omkaderd. 

Wilt u ook advies bij renovatie? We zijn u graag van dienst via 085 - 9022734 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Solinso op Beurs Eigen Huis van 20 t/m 22 sept. 2019


Beurs Eigen Huis is een goede beurs om inspiratie op te doen voor het https://www.realiseerjedroomhuis.nlbouwen of verbouwen van je woning. Met een grote variatie aan aanbieders, uiteenlopend van architecten tot hoveniers en aannemers tot zonnepaneelfabrikanten ;-), u vindt hier van alles dat met bouwen en wonen te maken heeft. Exposanten doen weer hun best om u nieuwe en verassende producten te laten zien. Zo zal ook Solinso de nieuwe modellen Mystiek laten zien. Speciaal om het nog eenvoudiger en kostenbesparender te maken om een dakgeïntegreerd zonne-energiesysteem te kiezen. Zonne-energie is immers de energie van de toekomst. Is het dan niet logisch om zelf ook voor een innovatieve toepassing te kiezen? Onzichtbaar weggewerkt in de dakbedekking? Kom het zelf ervaren van 20 t/m 22 sept. op Beurs Eigen Huis in de Jaarbeurs te Utrecht. U bent van harte welkom op stand B5.07 Gratis toegangskaarten aan te vragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . 

 

 

Duurzame voorlopers Pien en Ruud in Nieuwveen

foto artikel Pien en Ruud Schrama
“De Verwondering”, zo heet de wijk in Nieuwveen (gemeente Nieuwkoop) waar Pien en Ruud Schrama hun ‘Nul-Op-de-Meter’ woning hebben gebouwd. Dat de naam van de wijk passend is bij hun woning laat zich onder meer zien door golfers die er met regelmaat verwonderend naar het dak van de woning staren. Als Ruud in de buurt is komen ze even een praatje maken en vragen dan wat er nu eigenlijk op het dak ligt. Wat er op het dak ligt is een kleine energiecentrale. Het zonnedak dat is opgebouwd uit 155 stuks Solinso Mystiek zonnedakpannen maken deel uit van een volledig pakket aan groene maatregelen, die van dit huis een pronkstuk maken. Over hun zoektocht naar passende maatregelen voor het realiseren van deze droom van een duurzame woning leest u meer in dit artikel op 'Duurzaam Nieuwkoop'.

Architectenworkshop BIPVNL 8 mei 2019

Een zonne-energie opwekkend element dat onderdeel uitmaakt van de schil van de woning, daar staat de term BIPV voor, ofwel Building Integrated Photovoltaics. De Mystiek zonnedakpan is ook enen BIPV element en zo zijn er meer. In de branchevereniging BIPVNL hebben fabrikanten van zonne-energie opwekkende geveldelen of dakelementen de handen ineen geslagen om meer bekendheid te geven aan hun producten. Variatie in kleur vorm en toepasbaarheid voor verschillende woonfuncties is groot, maar nog niet zo heel erg bekend. Ook wordt BIPV nog té weinig toegepast, terwijl het een aanzienlijke bijdrage kan leveren aan de energie transitie opgave. Om architecten meer handen en voeten te geven in zowel het ontwerpproces als de realisatie van BIPV in gebouwen organiseert BIPV Nederland op 8 mei 2019 de workshop: " BIPV - een spectrum aan mogelijkheden". Tijdens deze workshop kan je met BIPV-ontwikkelaars in gesprek en jouw kennis over BIPV uitbreiden  en leer je over de succesvolle toepassing van BIPV door samen met de aanwezige BIPV Nederland partners en architecten een BIPV-casus te bespreken met alle lessen die ondenaar de realisatie opgedaan zijn. Wees er snel bij, er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar! Meer info en aanmelden via de website van BIPVNL.

Deze workshop komt mede tot stand door een financiele bijdrage van :

            

 

Solinso in magazine Renovatie Totaal

Renovatie Totaal wijdde afgelopen maand twee volle pagina's aan de mogelijkheden die ontwikkelaars en bouwers hebben met BIPV,  building integrated photo voltaics, ofwel zonne-energie elementen die als dak of gevel dienen en daarmee energie opwekkende bouwelementen worden. Solinso mocht het spits afbijten op de titelafbeelding met de prachtige foto van de installatie in Noordwijkerhout, waarover u twee nieuwsberichten eerder al kon Breda okt 2018lezen. Daar zijn we natuurlijk heel trots op en het artikel is zeker de moeite waard als je meer te weten wilt komen van het BIPV landschap in Nederland. Het is een uitgebreide compilatie van wat er in Nederland gebeurt op het gebied van mooi integreren van zonne-energie in de gebouwde omgeving. Niet alleen Solinso, maar ook de andere partners van BIPV Nederland laten zich hier zien en vertellen over de mogelijkheden, bijvoorbeeld met zonnewarmte of kleur op de gevel. BIPVNederland is recent opgericht als brancheorganisatie van Nederlandse bedrijven die zich bezig houden met het integreren van zonne-energie in de gebouwschil. 

 

Brandgevaar en zonnepanelen, hoe zit het nu eigenlijk?

In de zomermaanden hebben er tijdens de warme dagen enkele daken met zonnepanelen brand gevat. Dit betrof zowel daken met zonnepanelen óp het dak als índak zonnepanelen systemen. Uiteraard brengen zulke voorvallen in de branche en onder bezitters of aspirant bezitters van zonnepanelen vragen en wat onrust met zich mee. Brancheverening Holland Solar doet nu in samenwerking met UNETO-VI en ECN part of TNO onderzoek naar de oorzaken van de individuele branden. Over enige tijd zal er dus meer bekend zijn over wat de werkelijke oorzaken waren van deze branden en tot die tijd is alles speculatie. Directeur van Solinso Paul de Jong, schreef als ervaringsdeskundige in zonnecelonderzoek een artikel waarin de mogelijke oorzaken van branden met zonnepanelen, uiteen worden gezet. In dit artikel leest u er meer over en ook welke inspanningen Solinso verricht om een hoge kwaliteit Mystiek zonnedakpannen te waarborgen. 

Solinso zonnedakpannen op woning langs Leidsevaart

Noordwijkerhout aug 2018Afgelopen week ontvingen we een telefoontje van één van onze klanten of we niet wat folders langs konden brengen. Regelmatig  staan er namelijk fietsers aan de deur. Ze willen graag weten of het ook echt zonnepanelen zijn die op het dak liggen. En zo ja, waar deze vandaan komen. Als je de foto hiernaast ziet begrijp je het ook wel. Het lijkt een plaatje rechtstreeks uit het schetsboek van de architect. Afgelopen najaar lieten de bewoners hier 90 Solinso zonnedakpannen plaatsen en deze zomer (2018) staat het huis te stralen in het zonnetje en lekker zonne-energie te produceren aan een veel bereden fietsroute langs de Leidsevaart in Noordwijkerhout. Wilt u er ook eens langs fietsen, of langs één van de andere woningen die zich als referentiewoning hebben aangemeld, mail ons gerust op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Mystiek schittert in gevel The Green Village

De Solinso zonnedakpannen weten inmiddels hun weg te vinden naar steeds meer woningen en gebouwen. Ook de eerste verticale toepassing van Mystiek is sinds mei een feit. Afgelopen maand plaatste gebouwintegrator Robisol een BiTile solargevel in één van de gebouwen van The Green Village, proeftuin voor duurzame innovaties op de campus van de TU Delft. 

Robisol Delft verticaalHet gebouw is een Living Lab waarin studenten van de TU Delft gehuisvest zijn en duurzame innovaties  getest worden op hun werkzaamheid in de praktijk. De zonnepanelen maken onderdeel uit van een test van Alliander met DC (gelijkstroom) netten . 

Robisol ontwikkelt in eigen beheer een veelvoud aan montage systemen om zonne-energie in het dak en nu dus ook in de gevel te kunnen verwerken als vervanging van dakpannen of gevelbekleding. Solinso en Robisol zijn hierin een samenwerking aangegaan om de toepassing van BIPV voor een nog grotere variëteit van gebouwen mogelijk te maken. De Solinso Mysiek laminaten zijn de basis voor het energie opwekkende deel van deze solargevel.Naast de toepassing in gevels valt ook te denken  aan leien daken of aan daken met een lage hellingshoek.

Ook op zichzelf staand biedt de  Mystiek zonnedakpan meer mogelijkheden dan de gebruikelijke toepassing op een schuin dak. Mystiek kan uitkomst bieden als zonne-energie opwekkend bouwdeel bij gebogen daken of gepotdekseld in gevels. 

 

Deelname Beurs Eigen Huis

image 2018 03 23Maar liefst 28.516 consumenten met bouw-, verbouw-, tuin- en interieurplannen bezochten de voorjaarseditie van Beurs Eigen Huis. Een record aantal bezoekers! Solinso was weer van de partij en ook ons is deze toename in bezoekers niet onopgemerkt gebleven. Vele bezoekers zijn een praatje komen maken bij onze stand. We hopen dat iedereen goede ideeën heeft opgedaan en een succesvolle en gezellige beurs heeft gehad. Geniet nog even met ons mee en bekijk hieronder de video met sfeerverslag.

BEKIJK DE VIDEO EN GENIET MEE!

Heb je de video nog niet gezien, bekijk hem dan via de Facebook pagina van beurs Eigen Huis of via deze link. 

NAJAARSEDITIE 2018 - 21 T/M 23 SEPTEMBER

Ook bij de najaarseditie zijn we weer aanwezig op Eigen Huis in de Jaarbeurs. We zien jullie daar graag weer terug!

TOT 21-22-23 SEPTEMBER BIJ DE NAJAARSEDITIE VAN BEURS EIGEN HUIS!

Invloed van een frame op kwaliteit van zonnecellen

Een interessant artikel uit Duitsland (Aleo) over de invloed van het frame op de kwaliteit van zonnepanelen.

Zoals je kunt zien zijn de cellen langs de rand het beste beschermd. En laat dat nu precies de reden zijn waarom Mystiek panelen kleiner zijn, en dus beter bestand tegen mechanische belasting (storm, sneeuw, hagel).

Link naar artikel

CellBreakage MechanicalLoad

LBDF investeert in Solinso

Solinso en LIOF

LIOF neemt via het Limburg Business Development Fonds (LBDF) een belang in Solinso  Sinds 2015 heeft Solinso – mede met financiële hulp van LBDF - gewerkt aan de ontwikkeling van een geïntegreerd zonnepaneel in de vorm van een innovatieve dakpan. 

Om tegemoet te komen aan de groeiende vraag die zal ontstaan naar de Mystiek zonnedakpan, investeert Solinso in een semi-geautomatiseerde productielijn. Met deze productielijn wordt de arbeidstijd en daarmee de productiekosten gereduceerd. Deze uitbreiding vraagt om extra financiering. Om dit mogelijk te maken neemt LBDF een belang in Solinso en verstrekt zij een lening.

 

 

Op de foto ziet u van links naar rechts: Bart Allard (Solinso), Martin Schreurs (LIOF) en Paul de Jong (Solinso).

 

Solinso op Beurs Eigen Huis

Solinso staat op de beurs Eigen Huis van 9 t/m 11 maart 2018. Deze beurs vindt twee keer per jaar plaats in de Jaarbeurs van Utrecht. Heb je een bouwkavel, een nieuwe woning gekocht of ga je verbouwen? Kom dan naar Beurs Eigen Huis en krijg antwoord op al je duurzaamheidsvragen.

Voor meer informatie over de beurs, zie link naar de website van de beurs.

Beurs eigen huis

Solinso in Solar Magazine

Solinso heeft de voorpagina gehaald van het Solar Magazine! Op de voorpagina van de september editie 2016 is goed te zien hoe Mystiek zonnedakpannen gemonteerd worden tussen de dakpannen. Dus "niet van die lelijke platen op het dak”!  Met Mystiek spelen we in op een grote behoefte in de bouwwereld, namelijk een bouwelement dat bijzonder eenvoudig tussen dakpannen te monteren is en de uitstraling van het pannendak niet aantast. Wij zijn daarmee het eerste bedrijf dat de BIPV markt benadert als een commodity markt.

Om het bijbehorende artikel te lezen, zie link naar het Solar Magazine.

Solinso installatie Ecodome 600x800

Kom ons bezoeken op de Energiebeurs

    

Op 4-5-6 oktober 2016 vindt de 12e editie plaats van de Vakbeurs Energie in de Brabanthallen in Den Bosch. Met ruim 350 exposanten en honderden inhoudelijke sessies is de beurs uitgegroeid tot een onmisbaar platform voor iedereen die serieus met duurzame energieopwekking en energiebesparing bezig is. Uniek daarbij is de verbinding die wordt gelegd tussen de belangrijkste betrokken sectoren; gebouwde omgeving, industrie en mobiliteit.

Mystiek en sneldek pannen

WP 20160415 Grijs

     

Mystiek zonnedakpannen kunnen ook toegepast worden in combinatie met sneldekkers. Wij hebben hiervoor een esthetisch fraaie oplossing ontwikkeld. In de handleiding staat beschreven wat u hiervoor nodig heeft.

 

MYSTIEK voldoet aan het Nederlands bouwbesluit

Mystiek

     

Na een periode van ontwikkelen, testen, evalueren en verbeteren is MYSTIEK bij KIWA-BDA in Gorinchem onderworpen aan een serie testen volgens het Nederlands bouwbesluit NEN 7250:2014 Zonne-energiesystemen – Integratie in daken en gevels – Bouwkundige aspecten:
- Storm en windbelasting volgens EN14437:2004 - Determination of the uplift resistance of installed clay or concrete tiles for roofing
- Brandveiligheid volgens NEN 6063:2008 – Bepaling van het brandgevaarlijk zijn van daken
- Waterdichtheid volgens NEN 2778:2015 – Vochtwering in gebouwen
MYSTIEK voldoet aan alle normen en eisen om een stormveilig, brandveilig en waterdicht dak te garanderen.

BDA keurmerk  logo KIWA

Installatie MYSTIEK in Aalsmeer

NieuwsFeb2016

     

Als afsluiting van het MIT project MYSTIEK is een woning in Aalsmeer voorzien van MYSTIEK zonnedakpannen.

Installatie MYSTIEK in Lith

                                                             

  

In samenwerking met Bouwbedrijf van der Maazen B.V. is een nieuwbouwwoning in Lith voorzien van MYSTIEK zonnedakpannen.

Update april 2019 : Deze woning is inmiddels verkocht en nu geniet een volgende eigenaar van de zonne-energie van Mystiek op zijn dak!

Samenwerking EXASUN & Energiebeurs 2015

energiebeurs

     

Tijdens de energiebeurs van 6-8 oktober in de Brabanthallen in Den Bosch is de MYSTIEK zonnedakpan aan het publiek getoond. Voor integratie tussen de dakpannen zal SOLINSO in samenwerking met EXASUN de MYSTIEK zonnedakpan gaan voorzien van back-contact zonnecellen. Deze nieuwe zonnedakpan heeft niet alleen een hoog rendement maar is van bijzonder hoge kwaliteit waarmee 30 jaar productgarantie gegeven wordt.

Demodak bij van der Maazen bouwbedrijf

2015 07 22 demodak

     

In samenwerking met Bouwbedrijf van der Maazen B.V. heeft SOLINSO een demonstratie opstelling gebouwd in Lith. Deze opstelling is de ideale manier om u kennis te laten maken met de MYSTIEK zonnedakpannen. Neem contact met ons op of met Bouwbedrijf van der Maazen B.V. voor een bezichtiging.

Language