De voordelen op een rij

"We willen graag zonne-energie maar niet van die lelijke platen op ons dak"

Herkent u dit? Het kan echt anders, en nog betaalbaar ook. SOLINSO heeft daarvoor de Mystiek zonnedakpan ontwikkeld.

Fraaie esthetiek

De Mystiek zonnedakpan bestaat uit zwarte zonnecellen met een zwarte achtergrond. De zonnedakpan wordt naadloos tussen de dakpannen geplaatst zodat het lijnenspel van de dakpannen onaangetast blijft.

Architectonische ontwerpvrijheid dankzij flexibiliteit in maatvoering

Mystiek kan – op verzoek – ook geleverd worden in afwijkende breedtematen. Standaard is 150 cm, ofwel 5 eenheden van 30 cm. Daarnaast hebben wij ook een 60 cm variant beschikbaar waardoor schuine kappen optimaal vol gelegd kunnen worden met Mystiek zonnedakpannen. Op die manier kan je ook goed om dakelementen als een dakraam of een dakkapel heen werken.

Hoog energie conversierendement

Mystiek zonnedakpannen leveren per vierkante meter een vergelijkbaar rendement als standaard zonnepanelen die bovenop de dakpannen worden gemonteerd. Met 40 Mystiek zonnedakpannen kan jaarlijks 2700 - 3100 kWh aan elektriciteit worden opgewekt, net zoveel als met 12 standaard zonnepanelen van 1 meter x 1,65 meter. Het benodigde dakoppervlak is in beide situaties hetzelfde, namelijk 20 m².

Meerwaarde bij verkoop van uw huis

Diverse makelaars bevestigen dat de aanwezigheid van zonnepanelen waarde verhogend zijn voor uw huis. De fraaie esthetiek van Mystiek zonnedakpannen draagt daar nog eens extra aan bij. Een prettige gedachte wanneer u uw huis binnen afzienbare tijd zou willen verkopen.

Betaalbaar

Door het innovatieve ontwerp is de Mystiek zonnedakpan aanzienlijk goedkoper dan vergelijkbare producten. De eenvoudige en snelle montage maakt de Mystiek zonnedakpan ideaal voor nieuwbouw en renovatie projecten. De totale installatiekosten met Mystiek zonnedakpannen zijn dan nauwelijks hoger dan zonnestroomsystemen met standaard zonnepanelen die bovenop de dakpannen worden gemonteerd.

Lange levensduur

Mystiek zonnedakpannen zijn gebouwd met uitsluitend kwaliteitsmaterialen die speciaal voor deze toepassing getest en geselecteerd zijn. Mystiek zonnedakpannen zijn ontworpen voor een levensduur van zeker 25 jaar.