over solinso

Er zijn heel veel mensen in Nederland die wel zonnepanelen willen maar met afschuw spreken over “die lelijke platen op het dak”.

SOLINSO heeft hierop ingespeeld met de ontwikkeling van de Mystiek zonnedakpan die opwekking van zonnestroom combineert met fraaie esthetiek én lage installatiekosten. Hiermee komt SOLINSO tegemoet aan de wensen van klanten, projectontwikkelaars en architecten. Het Mystiek product speelt in op een behoefte in de bouwwereld, namelijk een bouwelement dat bijzonder eenvoudig tussen dakpannen te monteren is en de uitstraling van het pannendak niet aantast. Solinso is daarmee het eerste bedrijf dat de BIPV markt benadert als een commodity markt.

SOLINSO B.V. is in 2015 opgericht door Paul de Jong en  Bart Allard. SOLINSO richt zich op esthetische integratie van zonnepanelen die bovendien moet kunnen concurreren met de grote zonnepanelen die bovenop de dakpannen worden gemonteerd.

Bart Allard en Paul de Jong zijn in het najaar van 2013 gestart met de conceptontwikkeling van de Mystiek zonnedakpan. Hierbij stond centraal dat het Mystiek product zich moet kunnen terugverdienen binnen 10 jaar. In 2015 zijn diverse Mystiek prototypes gemaakt die op onderdelen getest zijn bij partners en testinstituten. Verschillende kunststoffen zijn op UV belasting en vochtinwerking getest door KIWA. De hechting van de lijmverbinding op de kunststof en naar de glasplaat is diepgaand getest. Ook hebben we volgens het Nederlands bouwbesluit vliegvuurtesten uitgevoerd waardoor we de keuze qua materialen verder hebben kunnen inperken. Het eindresultaat is de Mystiek zonnedakpan met een hoogstaande kwaliteit. De Mystiek zonnedakpan is ontwikkeld voor 25 jaar onbezorgde levensduur. Mystiek is volgens bouwbesluit getest op waterdichtheid, stormbestendigheid en vuurbestendigheid. Wij produceren de panelen in Kessel (noord Limburg) wat de betrouwbaarheid van onze producten ten goede komt.

Solinso werkt in diverse samenwerkingsverbanden samen met bedrijven en overheden. Solinso maakt onderdeel uit van BIPV Nederland. In dit kader loopt er een OP Zuid innovatieprogramma dat wordt ondersteund vanuit de provincie Noord-Brabant en de Europese unie.

           

 

Language